Piperul, originar din sud-estul Asiei, este fructul unui arbust căţărător care în funcţie de momentul culegerii şi metoda de uscare poate avea diverse culori de la verde, roşu, brun până la negru. Piperul negru este cel mai cunoscut si folosit, gustul picant iute se datorează substanţei numite piperin, prezentă îndeosebi în coaja fructului. Este poate condimentul cel mai des utilizat în alimentaţie, fiind folosit la o gamă foarte mare de mâncăruri. Potrivit pentru: carne roşie, vânat, peşte, plăcinte, paste, legume, salate, tocăniţe, supe, fructe de mare puternic aromate şi preparate din ouă. Compatibil cu aproape toate ierburile şi condimentele culinare. Piperul boabe se adaugă de obicei la începutul pregătirii mâncărurilor.
Ţara de origine: 1.Vietnam, 2.India, 3.Brazilia, 4.Indonezia.
A se păstra în locuri ferite de căldură, umiditate şi lumină excesivă.