Piperul, originar din sud-estul Asiei, este fructul unui arbust căţărător care în funcţie de momentul culegerii şi metoda de uscare poate avea diverse culori de la verde, roşu, brun până la negru. Piperul negru este cel mai cunoscut si folosit, gustul picant iute se datorează substanţei numite piperin, prezentă îndeosebi în coaja fructului. Este poate condimentul cel mai des utilizat în alimentaţie, fiind folosit la o gamă foarte mare de mâncăruri. Potrivit pentru: carne roşie, vânat, peşte, plăcinte, paste, legume, salate, tocăniţe, supe, fructe de mare puternic aromate şi preparate din ouă. Compatibil cu aproape toate ierburile şi condimentele culinare. Piperul negru măcinat trebuie adăugat de regulă în etapa finală a gătitului.
Ţara de origine: 1.Vietnam, 2.India, 3.Brazilia, 4.Indonezia
Scrie un review
Review-ul a fost trimis cu succes.